Over mij

Mijn naam is Rudy Koning, geboren in 1975 te Groningen. Na tien jaar met plezier te hebben gewerkt als leraar in het basisonderwijs, sta ik te popelen om mijn opgedane kennis, ervaring, eigen visie en zelfvertrouwen over te brengen op een groter publiek. Dit doe ik met het schrijven van (voorlees) boeken voor jong en oud. Want het contact met kinderen en volwassenen, de dynamiek en onvoorspelbaarheid, en het overbrengen van kennis en vaardigheden is wat mij trekt.

 

Ik heb ervaring kunnen opdoen in meerdere gemeenten, op verscheidene scholen met hun verschillende soorten onderwijs en populatie, en meerdere leeftijdsgroepen.
Hierdoor zie ik het leven en de school als een ontdekkingsreis. Dat is mijn visie. Ik zie het leven namelijk voor iedereen als een levenstrein; daar waar kind, leerkracht en ouder etc. elkaar ontmoeten, ontstaat nieuwe situatie.
Ook spreekt het mij aan dat het leven staat voor uitdagende, activerende en lerende momenten, zelfvertrouwen krijgen. Als leraar en schrijver, maar vooral als persoon, vind ik het enorm leuk om rekening te houden met verschillen in tempo, niveau, leesstijl en leerbehoefte van kinderen en volwassenen. Door mijn filosofische feelgood boeken en mijn visie, ben ik in staat om mijn lezers op een passende wijze tevreden te stellen, te begeleiden en uit te dagen op hun ontdekkingsreis.
Ik ben relativerend, flexibel en heb organisatietalent. Verantwoordelijkheidsgevoel, positieve instelling en respect zijn andere competenties die mij kenmerken. Ook bezit ik inlevingsvermogen en een flinke dosis humor die mij in staat stellen om lastige situaties het hoofd te bieden.

Over Polle

Ik ben een centaurpaard, genaamd Polle.

Wanneer je in mijn paleis komt, krijg je besef. Besef over hoe, waarom, wanneer etc. Want in de verschillende kamers van paleis Kasagrande vertel ik verhalen aan mijn zoon Magnus en zijn vriend Haakon. Met deze verhalen wil ik mensen laten beseffen waarom ze iets doen, waarom ze ergens zijn, waarom ze hun leven leven zoals ze doen, wie er in hun omgeving voorkomt en waarom etc. Mijn paardenkracht wordt dan omgezet in pedagogische kracht. Op deze manier wil ik mensen een flinke dosis zelfvertrouwen geven, waarmee zij hun ideale leven kunnen bereiken. Ik ben bedoeld voor mensen van alle leeftijden, want iedereen kan op zijn of haar manier iets aan mij hebben.

En eigenlijk ben ik enorm geschikt om uit voor te lezen! Er ontstaat een hele mooie en goede band tussen de lezer en de luisteraar. Het woordenschat wordt hierdoor (door het voorlezen) enorm vergroot. Ouders vinden het fijn om mij voor te lezen en beseffen dat ik bijdraag in opvoeden. Daarnaast kunnen ouders het gevoel krijgen en het besef over het hoe en waarom etc. omtrent hun eigen leven. Pubers lezen zelf en kunnen er ook veel aan hebben. Zij staan immers op het punt om een grote verandering te ondergaan. Zij moeten stappen en keuzes maken die invloed hebben op een serieus volwassen leven.

 

Maar in dit boek lees je ook de avonturen die Magnus en Haakon beleven. Want zij horen niet alleen de wijze verhalen van mij in het paleis, nee zij beleven natuurlijk zelf ook spannende en leuke avonturen. Zo belanden ze in een huis waar een oude centaurpaard hen probeert te pakken. Maar waarom?

En stop ik steeds iets in mijn mond voor we een kamer van paleis Kasagrande binnengaan. Maar waarom?

Magnus en Haakon willen het opnemen voor Briglasse. Maar waarom?

Ook gaan ze regelmatig velvetten of spelen op de kateau.

En wat kopen ze toch steeds bij meneer en mevrouw Lesterhuis?

Mijn paardenkracht die wordt omgezet in pedagogische kracht heeft daar misschien wel mee te maken. Ik ben dus leerzaam, en een vriend voor iedere leeftijdsgroep. Er is zeer binnenkort zelfs al een boekje voor de wat kleinere kinderen: Koningspaard Polle en de kamer waar het begint. Want ook voor de kleinere kinderen is zelfvertrouwen erg belangrijk.

Voor kleuters word ik misschien nog wel in prentenboek gemaakt en hopelijk ben ik binnenkort op tv in een soort van tekenfilm of kinderserie te bewonderen.